Inca (Puk)

DKK nr. 14776/83
Født:  25. April 1983
Død: 2. Januar 1988

Far: Django v. Schloss Mûnchausen
Mor: Anja v. d. Wolffsschanze

Vores anden Boxer og den første med DKK stamtavle.

Puk blev mor til vor første kuld på 8 hvalpe i 1986. Puk døde kort efter hun havde fået konstateret et svært tilfælde af spondylose. Alligevel blev det starten af en årelang periode med Boxere og med Boxer opdræt, eget kennel mærke “Kennel von Aska-Box”.


Schabarell (Dibbe) 

DKK nr. 10457/88
Født: 27. Februar 1988 

Død: 19. juni 1996

Far: Laroche von Ellinghaus 
Mor: Debbie von Ellinghaus 

Dibbe købte vi med henblik på udstilling og avl, og blev derved det første spæde grundlag til Kennel von Aska-Box. Dibbe havde 8 gode år og blev i hendes levetid mor til 8 hvalpe i 3 kuld.

 


Bequim von Ellinghaus (Kimmy) 

DKK nr. 150882/91
Født: 28. Maj 1991
Død: 7.
 August 1999

Far: Xeno v. d. Glockenbergen
Mor: Xanti von Ellinghaus

Kimmy havde en flot udstillings karriere. De bedste resultater blev hentet i Tyskland, hvor hun bragte os langt omkring fra Dresden i øst og Köln i vest, fra Nürnberg i syd og Neumünster i nord. Der blev også til et par afstikker tiI Aachen og Eindhoven i Holland.

Kimmy blev mor til 19 hvalpe.


Fautrix von Aska-Box (My) 

DKK nr. 07330/96
Født: 26. Marts 1996
Død: 
14. Juli 1998

Far: Agassi von Ellinghaus
Mor: Bequim von Ellinghaus

My udviklede sig som hvalp i den helt rigtige retning. Proportionerne passede helt perfekt på Boxerens standard og alt tegnede fint. Vi besluttede at beholde hende til videre avl. Efter et årstid begyndte hun at udvikle sig hyberaktiv. Stressede op ved den mindste påvirkning. Havde i det hele taget, på mange måder en atypisk adfærd.

Vi besluttede at lade hende undersøge på Landbohøjskolen, med følgende nedslående diagnose.

Det værste tilfælde af SAS man til dato havde konstateret. Dyrlæge Jørgen Kock der er specialist på området, fatte ikke at hun endnu levede. Da det ikke kunne udelukkes at My til tider havde stærke smerter, hvilket hendes adfærd tydede på, eller ville lide en måske smertefuld død, valgte vi at lade hende sove stille ind og skænkede hendes hjerte til Landbohøjskolen og den videre forskning.


Exton von Aska-Box 

DKK nr. 19948/95  
Født:11. Juli 1995 
Død: 1
2 August 2004

Far: Orwell v. d. Elchtränke
Mor: Bequim von Ellinghaus

Exton var den hanhund der i E-kuldet tegnede bedst. Vi besluttede at beholde ham med henblik på videre avl. Desværre udviklede Exton delvis kryptokisme, hvorved udstilling var udelukket. I stedet blev Exton en god brugshund og bestod følgende brugsprøver: BP-B, BP-AB, BP-ABC, BHP-1, FP. I 1998 blev Exton nr. 3 ved Boxer-Klubbens Danmarksmesterskaber.

 


Feodora vom Okeler Forst (Feo) 

DKK nr. 19447/99
Født: 27. Maj 1999
Død: 20 Maj 2010

Far: Jefferson v.d. Sembacher Flur
Mor: Wilda vom Okeler Forst        

I vor søgen efter nyt blod til avl fandt vi med hjælp fra venner frem til en seriøs opdrætter i Süstedt lidt syd for Bremen i Tyskland.
Feo udviklede sig harmonisk og er samtidig en krudtugle med en god fast psyke og har opnået mange fine udstillingsresultater. Af 10 udstillinger har hun været i placering 9 gange. Derudover har hun vist gode takter på brugssiden.
I 2001 blev hun Danmarksmester i BP-B med 91 point ud af 100. ved Boxer-Klubbens mesterskaber. Derudover har hun bestået Færdselsprøve.

Udsnit af udstillingskritik:
Smuk hvælvet overhoved, mørke øjne og et godt snudeparti, god kropsbygning, gode vinkler og kraftige benstammer, og et godt bevægemønsted.

Desværre blev Feo dømt ned på hoftedysplasi. Med en D og en E hofte blev DKK’s prædikat E hofter. Da Feo var indkøbt til avl rådførte vi os med en dyrelæge med speciale i hoftedysplaci. Denne gav udtryk for at det var forsvarligt at trække et kuld hvalpe på hende, og derefter undersøge resultatet. Vi besluttede at alle hvalpe i dette kuld skulle undersøges for hoftedysplasi. Blev prædikatet dårligere end C på bare en af hvalpene, ville avlen blive indstillet. Og derved blev det. Af 3 hvalpe blev det til en B-C-D hofte.

Feo blev vores sidste Boxer. Avlen havde havde langt af vejen slået fejl, ligesom vi ikke havde haft den nødvendige held. Men samlet set har vore Boxere givet os mange oplevelser og mange gode stunder som vi ser tilbage på med glæde. 

 


Rasmus von der Sembacher Flur 

DKK nr. 10508/2006
Født:11. December 2005
Død: 3. August 2007

Far: Baquero von der Wolfskirch
Mor: Impressive’s Fair’n Sweet  

Da vi ikke havde været særlig heldige med vores valg af eget opdræt til videre avl, besluttede vi at hente nyt blod ind udefra. Rasmus fandt vi med venners hjælp hos en anerkendt opdrætter i Sembach, ca. 100 km. syd for Frankfurt am Main. Desværre måtte vi nødtvunget få Rasmus aflivet den 3. August 2007.  Rasmus udviklede en statisk angst for mange almindelige dagligdags ting.

Allerede få timer efter vi havde hentet ham hos opdrætteren, observerede vi angstanfald, men troede at det skyldtes den pludselige ændring i hans dagligdag. Da anfaldene tiltog, søgte vi hjælp hos flere anerkendte hunde adfærds konsulenter. I en periode så det ud til at det var i aftagende, men bestemte ting som cyklister, andre hunde vi mødte på lufteturen  og fremmede gæster i huset fremkaldte igen angsten. Da Rasmus havde en meget stærk psyke flygtede han ikke men vendte sig imod det, eller de der fremkaldte angsten og gik til angreb.

Til sidst turde vi ikke fortsat tage ansvaret for evt. følger af disse stadig voldsommere udfald og valgte derfor, at lade ham sove stille ind herhjemme i hans vante omgivelser.

Det har var en meget svær beslutning, som rørte os dybt. 

 


Store Linde’s O’lillo Orquestra (Mia) 

Født: 14.04.2011.
Død: 06-07-2017

Mia er Fransk Bulldog, en lille tæve med krudt i. En helt anden type hund end vi tidligere har haft. Meget aktiv og uhyre selvstændig og med store ører. Alligevel hører hun dårlig, især hvis hun er mere end 2 m. væk.
 
Trods en vanskelig start med Hårsæk mider og efterfølgende Allergi har Mia et godt hundeliv men skal have medicin for Allergien resten af livet. 
 
Torsdag den 6. juli måtte vi tage afsked med vores kære Mia.
For ca. 2 år siden fik Mia konstateret 2 diskusprolaps, så vi har haft lang tid til at forberede os på dagen. 
Mia var på det sidste begyndt at tisse meget spontant. Pludselig løb det bare af hende, derud over var hun meget dårlig gående og væltede hvis hun bare rystede sig lidt. Hun dumpede ned med bagpartiet med krydsede bagben og kunne herfra ikke selv rejse sig.
 
Også Mia sluttede en kapitlet i vores liv. Hun blev, indtil videre den sidste hund i vores hjem. Vi har med ganske få måneders ophold haft hund omkring os gennem 40-45 år. 
 

 

REGNBUEBROEN 

HER PÅ DENNE SIDE AF HIMLEN FINDES ET STED KALDET REGNBUEBROEN.

NÅR ET DYR, SOM HAR STÅET ET MENNESKER NÆRT DØR, REJSER DET HEN TIL REGNBUEBROEN. DÈR ER GRØNNE ENGE OG BAKKER, SÅ VORE SÆRLIGE DYREVENNER KAN LØBE RUNDT OG LEGE SAMMEN. DER ER MASSER AF MAD, VAND OG SOLSKIN, SOM SØRGER FOR AT VORE VENNER ER GLADE OG HAR DET GODT.

ALLE DYR, SOM ENGANG VAR SYGE OG GAMLE, FÅR DERES STYRKE TILBAGE. DE SOM VAR SKADEDE ELLER LEMLÆSTEDE BLIVER GJORT HELE OG STÆRKE IGEN, PRÆCIS SÅDAN SOM VI HUSKER DEM OG MINDES DEM, SOM DE VAR ENGANG.
DYRENE ER GLADE OG TILFREDSE PÅ NÆR EEN ENKELT TING; ALLE SOM EN SAVNER DE DERES KÆRE, SOM ENGANG VAR DEM NÆR, OG SOM DE MÅTTE LADE TILBAGE.

SAMMEN LØBER DE OG LEGER; MEN DEN DAG KOMMER, DA ET AF DEM MED ÈT STOPPER OP OG SER HEN MOD HORISONTEN. BLIKKET ER KLART OG OPMÆRKSOMT, KROPPEN BEGYNDER AT SKÆLVE. PLUDSELIG BEGYNDER DYRET AT LØBE BORT FRA GRUPPEN, DET NÆSTEN FLYVER HENOVER DET GRØNNE GRÆS SÅ HURTIGT, SOM DETS BEN KAN BÆRE DET. 

DET HAR SET DIG, OG NÅR DU OG DIN SPECIELLE VEN ENDELIG MØDES, OMFAVNER I HINANDEN I GLÆDELIGT GENSYN FOR ALDRIG MERE AT SKILLES. DE GLADE KYS NÆRMEST REGNER NED OVER DIT ANSIGT, DINE HÆNDER KÆRTEGNER IGEN DET ELSKEDE DYR, OG DU SER ENDNU ENGANG IND I DISSE DIT DYRS TROFASTE ØJNE. ALT FOR LÆNGE VAR DET BORTE FRA DIT LIV; MEN ALDRIG ET ØJEBLIK FRA DIT HJERTE.

DERPÅ KRYDSER I REGNBUEBROEN SAMMEN….